субота, 14. јун 2014.

LJUBAV JE SAMO BLOG

Da, u ljubavi imaš pobednike I gubitnike. One koji ostavljaju svoja uverenja, ponos, delove kože I one koji su ostavljeni.
U ljubavi imaš one koji ostavljaju mrvice kamenja da znaju kako da se vrate I one koji jedu ostavljenje mrvice hleba. U ljubavi imaš. Ako imaš ljubav. Ako odeš ispod sebe iznad Ega, ako daš onda možeš da vidiš šta imaš.
U ljubavi imaš one koi očekuju I obožavaju I one koji vagaju I kroje. Imaš one koji krote I one koji divljaju zbog toga. Imaš more ispisanih stihova I zaboravljenih lozinki srca, imaš gomilu parčića iscepanih papira I imaš tonu nenapisanih reči.

U ljubavi se sakriješ da te ne izudaraju do kraja misli o mogućem kraju, na kraju ljubavi se otkriješ da izađe sve. Tu su I činjenica da sa nekim ne možeš ono šta hoćeš a sa drugim nećeš ono šta možeš. U ljubavi možeš do sutra da taktiziraš, al ne zaboravi I da neko treći može da povuče potez. U ljubavi svugde vidiš duhove I laješ I na svoju senku u ljubavi se sakriješ I drhtiš kad pogledaš kroz lupu. Kod ljubavi imaš toliko da maštaš I imaš ono o čemu nikad nisi, upoznaš neočekivane svetove I odeš u nepoznate delove drugosti. U ljubavi odlaziš da bi se vraćao I vraćaš se jer ne možeš više da ideš I ukopaš se jer blatnjavo al je tvoje, u ljubavi nemaš titule, imaš samo nadimke. A onda imaš gađenje na reči I mrštiš se na opšta mesta. U ljubavi imaš intuiciju I čep za intuiciju, osmeh oko glave, I glavu bez mozga.  U ljubavi imaš kreatore I marionete, imaš noževe u leđa I leđa od noktiju. U ljubavi uvek imaš boljeg za sebe ako nisi srećan sobom u ljubavi nikad nemaš boljeg za sebe ako izgubiš. U ljubavi imaš tradiciju I običaje I pravo da nemaš ništa od toga. U ljubavi ima da boli jer svakog dana može da ode, u ljubavi igraš a nemaš pojma šta je sledeći ritam. U ljubavi imaš suparnika kao iz viteških romana, arhineprijatelja I neko bačeno prokletstvo. U ljubavi se spotakneš na svoj pogrešno protumačeni korak.  U ljubavi imam ja u tebi I mrzim to ti u meni I ne vidim se više u tvojim očima I hajde da budemo jedno zauvek I odlazi zauvek mrzim te.  u ljubavi imaš njene bademe koje ti krišom stavi u torbu da te obraduje  I imaš karte za koncert omiljenog benda jer više ne moraš da moliš prijatelje da idu sa tobom. U ljubavi imaš rezervisana samo da niko ne sedne pored nas sedišta u bioskopu I karte sa projekcija na koje niste otišli. U ljubavi imaš odložena viđanja sa drugima I šetnje po parkovima. U ljubavi ti ne smeta kiša I hladnoća u ljubavi rasteš. U ljubavi I u najvećem gradu živiš samo vaš mali film, u ljubavi je soba Njujork ako je ona u njoj. U ljubavi imaš svaki dan da se još više zaljubiš I uhvatiš sebe kako se raduješ dolasku. U ljubavi imaš tužne rastanke I strah od lomljena srca. U ljubavi imaš ceo svet. Od balona. I iglu. u svojim rukama

Нема коментара:

Постави коментар